Haluatko lainaa 500 € ?


Kun etsit 500 € lainaa, saat sen selvästi helpoiten jostakin netin lainapaikasta. Tämän takia olemmekin koonneet tälle sivulle listan kyseisestä paikoista, jotta lainojen vertailu olisi mahdollisimman helppoa.

Alla lueteltuna uudet ja edulliset lainat 500 euron summallevuonna 2017. Pääset tutustumaan lainaan klikkaamalla lainan nimeä.

lainaa 500

Mikä laina sopii minulle?

Yleensä pikavipin löytämienn ei tuota ongelmia, mutta haastenaa voi olla juuri itselleen sopivan lainan löytäminen. Tämän takia lainavertailut kuten tämä ovat erittäin helppo tapa vertailla eri lainapaikkojen ehtoja, ja löytää juuri se omaan tarpeeseen parhaiten sopiva 500 € laina.

Toivottavasti vertailustamme on sinulle apua, ja saat sen avulla löydettyä sopivan lainan. Tämä on ollut tarkoituksemme näillä sivuilla, sillä tiedämme kuinka monimutkaiset lainamarkkinat netissä tänä päivänä ovat. Lainoja tarjotaan niin monelta suunnalta ja paikasta, että menee pää helposti sekaisin.

On useampi eri tapa, jolla voit etsiä itsellesi sopivinta pikaluottoa. Yksi on katsella tämän sivun yläosasta olevaa listausta eri lainapaikoista, ja valita sen mukaan joku sopiva paikka ja laittaa lainahakemus menemään. Toinen keino on tutkia tarkemmin lainapaikkojemme arvostelua, kuten esimerkiksi katsaustamme viikinkilainasta.

Ensimmäisen keinon avulla saat helpommin vertailtua lainapaikkoja keskenään, kun taas toiselle keinolla saat paremmin tietää yhden tietyn lainapaikan ehdoista ja toiminnasta. Kumpikin toimii, joskin toinen tapa on ehkä hieman hitaampi kuin tuo ensimmäinen, ja tekee lainojen vertailun vaikeammaksi.

Minkälaisen lainan voin hakea?

Sivustomme on keskittynyt pikaluottoihin, mutta ymmärrämme että monilla on epäselvyyksiä näiden termien suhteen. Totta puhuen tuntuu siltä, että monet lainayrityksetkään eivät aina tiedä, mitä termiä he käyttäisivät. Tämän takia monesti viljellää sekaisin termejä kuten pikavippi, vippi, pikalaina, laina, luotto, pikaluotto ja kulutusluotto.

Ja kyllähän nämä termit menevät monesti ristiin, mutta on niissä usein jonkinasteisin vivahde-eroja.

Pikalainat ovat yleensä nimensä mukaisesti pikaisia. Pikavipit ja pikalainat tarkoittavat usein samaa asiaa, eli vippiä tai lainaa joka maksetaan nopeasti takaisin.Monesti näiden lainojen maksuajat voivat olla vain pari viikkoakin pitkiä, maksimissaan yleensä pari kuukautta.

Luottot taas viittaa yleensä sopimukseen, jossa koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla ulos. Tämä tarkoittaa esimerkiksi tilannetta, jossa lainayritys antaa sinulle 500 € luoton. Tällöin voit nostaa esimerkiksi nyt ulos 200 euroa, ja sitten myöhemmin 300 euroa. Maksat kuitenkin korkoa vain nostamastasi summasta, mutta sinun ei tarvitse hakea lisää lainaa jos haluat tuon 300 euroa nostaa lisäksi. Nämä ovatkin siis yleensä hyvin mukautuvia ratkaisuja, joka selittää osittain niiden suosiota.

Pikaluotot toimivat usein samoin kuin luotot, mutta ne maksetaan takaisin vain nopeammin. Joskus pikaluotto -sanaa käytetään synonyyminä pikavipille ja pikalainalle.

Kulutusluotto on tavallaan hyvin pitkäaikainen luotto, jonka summat voivat nousta hyvinkin korkeaksi. Kulutusluotoissa maksuajat voivat olla jopa vuosien mittaisia, ja lainasummat jopa 10 000 € tai ylikin. Ne ovat hyvin uusi keksintö lainamarkkinoilla, joilla on kuitenkin omat kannattajansa.

Valinta näiden vaihtoehtojen välillä kannattaa tehdä pitkälti maksuajan ja halutun lainasumman suhteen. Lyhyet ajat ja summat kannattaa ottaa ihan pikalainana tai pikavippinä. Pidemmät maksuajat ja isommat summat sitten jonkiasteisena luottona.

Kuinka pitkä maksuaika on mahdollista saada ja mikä olisi sopiva?

Sopivan kokoisen maksuajan valinta ei aina ole helppoa. Mitä lyhyempi se on, sitä parempi se on taloudellisesti, sillä korkokulut ovat sitä pienempiä, mitä nopeammin maksat lainan takaisin. Toisaalta jos maksuaika on liian tiukka, voi sinulle tulla isojakin ongelmia maksaa lainan erääntyneitä maksuja takaisin sovitun aikataulun mukaisesti, josta seuraa omat ongelmansa.

Yleisesti voisin suositella, että vältä ainakin tilannetta jossa et pysty maksamaan lainaeriä takaisin ajoissa. Tämä on melkein se pahin tilanne, sillä se nostaa ensinnäkin usein kustannuksia hyvin nopeasti karhuamisen takia, jonka lisäksi se nostaa stressitasojasi todella paljon. Kyvyttömyys maksaa sovittuja eriä takaisin on myös pelottava merkki lainanantajalle, joka usein alkaa tehdä omia toimiaan varmistaakseen loppusaatavansa saannin. Usein nämä eivät ole miellyttäviä sinun kannaltasi.

Kuitenkin todella pitkät laina-ajatkaan eivät ole hyviä, sillä ne nostavat omalla tavallaan lainan hintaa sinulle. Tässä tarvitaankin tarkkaa tasapainoilua maksukyvyn mukaan. Sopiva maksuaika on yleensä sellainen, että pystyt maksamaan lainaa takaisin vaikka jokin yllättävä rahareikä ilmaantuisi.

Lisäksi merkittävä tekijä on tietysti se, millä korolla saat lainasi. Mitä korkeampi korko, sitä nopeammin se kannattaa maksaa. Toisaalta jos korko olisi hyvin pieni, ei lainanmaksun kanssa kannata turhaan hätäillä.

Kunhan huolehdit siitä, että sinulla löytyy maksukykyä ja halukkuutta lainan takaisinmaksuun, ei sinun kannata kauheasti pelätä tälläisen lainan ottamista. Ongelmat tulevat yleensä esiin silloin, kun otetaan aivan liian suuria lainoja, joita ei ole oikein tarkoituskaan maksaa takaisin. Viisaalla suunnittelulla voi monet näistä ongelmista kuitenkin välttää.

Vinkkejä 500 € lainan hakuun

Tässä vielä muutama vinkki, joiden avulla löydät toivottavasti paremman 500 euron lainan.

Ota laina aina luottetavalta toimijalta

Vaikka monet uudet yritykset ja hieman hämärämmät firmat voivat tarjota 500 € lainaa todella houkuttelevin ehdoin, kannattaa olla tarkkana. Vaikka tämä ala on aika säädelty, löytyy sieltä aina välillä yrityksiä jotka eivät toimi klitisti ja ovat valmiita rikkomaan sääntöjä ja hyviä tapoja rahaa ansaitakseen.

Olemme parhaamme mukaan yrittäneet listata tänne sivuille vain lainanatanajia, jotka ovat olleet jo ainakin jonkin aikaa tällä alalla, ja vaikuttavat luotettavilta. Emme valitettavasti voi kuitenkaan taata, että jokainen listatuista yrityksistä olisi aina rehellinen, tai että sen omistus ei olisi vaihtunut ja samalla sen taktiikat.

Älä ota turhaan pikalainaa

Vaikka joskus voi houkutella ajatus lainan ottamiseksi ihan vain muuten vain, kannattaa näitä lainoja kohdella kunnioittavasti. Väärin otettu laina, vaikka vain 500 € laina, voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia jos et ota sitä vakavasti. Lainan ottaminen läpällä tai huvikseen ei olekkaan järkevää, vaan järki pitää aina pitää mukana.

Ole rehellinen myös maksukykysi kanssa. Voitko oikeasti maksaa lainaa takasiin 20 € kuussa, tai vaikka 200 € kuussa. Toinen on paljon helpompi kuin toinen, ja kykyä suuriin maksuihin ei löydy, kannattaa se ymmärtää ja mitoittaa laina sen mukaan, joko pidentämällä maksuaikaa tai pienentämällä lainasummaa.

Et tule koskaan katumaan sitä, että otit pienemmän lainan kuin haluaisit. Kuitenkin toistepäin tapahtuva virhe on jäänyt monilla kaduttamaan. Vaikka se voi tuntua siltä, että ei se nyt niin iso ongelma ole jos ei maksa lainaa takaisin ja tulee vaikka maksuhäiriömerkintä, voi tilanne muutta voimakkaasti sen 7 vuoden aikana, jonka ajan merkintä on rekisterissä.

Turha vaikeuttaa tulevaisuuttasi, vain hetken hauskuuden takia. Ota asiat rauhallisesti, ja harkitse ensin hieman, ennen kuin laitat lainahakemuksen menemään. Se voi tuottaa paljon säästöä, vähemmän stressiä ja paremman henkisen tasapainon tulevien vuosien ja kuukausien aikana.

Moni on jo tehnyt sen virheen, että on ottanut innostuksissaan liian ison lainan. Älä sinä tee sitä virhettä!