Lainaa Heti - Mitä tehdä kun rahaa tarvitaan heti?


Iskikö äkillinen rahantarve, ja lainaa olisi saatavan heti? Ei hätää, sillä näiden yritysten kautta on helppo saada lainaa nopeasti. Parhaimmillaan rahat voivat olla tililäsi jo parin tunnin sisällä.

Alla lueteltuna uudet ja edulliset lainat vuonna 2017. Pääset tutustumaan lainaan klikkaamalla lainan nimeä.

lainaa heti

Kuka voi saada lainaa heti?

Pikavippejä ja pikalainoja annetaan kaikille suomenkansalaisille, jotka ovat vähintään 18 vuotiaita ja omaavat ehjät luottotiedot. Luottotiedottomille lainaa ei myönnetä.

Lisäksi monet lainapaikat vaativat korkeampia ikiä lainanhakijoilta kuin tämä minimi 18 vuotta. Usein vähimmäisikä voi olla ainakin 21 v, joissakin tapauksissa jopa 25 vuotta.​

Heti lainan saaminen ei kuitenkaan näillä yrityksillä liityy siis vakuuksiin tai mahdollisiin takaajiin. Jos omaat ehjät luottotiedot ja kyvyn maksaa lainan takaisin kohtuullisessa ajassa, voit saada lainaa heti.​

Taustatietoa Pikalainoista

Suomessa rahoitusalaa kontrolloitiin ja säänneltiin pitkälle 1980-luvun puolelle saakka. Vasta aivan 80-luvun lopussa sääntelyä löysennettiin ja pankit saivat mahdollisuuden kokeilla uusia toimintamalleja ja tuotteita. Jo paljon ennen pikavippien rantautumista, olivat käytössä niin sanotut pankkivekselit ja osamaksukauppa. Luottokortit ja niin sanotut maksuajalla varustetut kortit tulivat suuren yleisön suosioon vasta 90-luvun puolella.

Tutkimukset eivät ole vielä saaneet tutkittua pikalainojen käyttöä perinpohjaisesti: Muutaman opinnäytetyön ja tutkielman mukaan, rahankäyttö Suomessa on modernisaation ja yhteiskunnan olojen parantumisen myötä suuntautunut kohti nautinnollisempia vapaa-ajan kohteita. Ajatus voidaan perustaa pitkälti niin sanottuun Maslowin tarvehierarkiaan, jonka mukaan perustarpeiden täytyyttä ihminen siirtyy kohti korkeamman tason tarpeita.

Suomeen pikaluotot rantautuivat vuonna 2005, jolloin ensimmäinen vippifirma aloitti toimintansa. Alun perin tuote on peräisin Yhdysvalloista, jossa se kulki usein nimellä "pay day loan" eli palkkapäivän laina. Nimitys juontaa juurensa tapaan ottaa lainaa kuun puolessa välissä, ja maksaa vippi takaisin seuraavasta palkasta. Näin lainan avulla palkasta saatiin ikään kuin ennakkoa. Toki kustannukset myös Yhdysvalloissa olivat korkeat, joten pikalainasta joutui maksamaan reippaat korot.

Viime aikaiset julkaisut mediassa ovat olleet erittäin pikavippivastaisia. Vipit nähdään jonkinlaisena syrjäytyneiden viimeisenä avunhuutona, jolla lauantai-iltaa päästää viettämään lähipubiin. Useiden nimettömänä pysyttelevien lähteiden ja omien kokemusteni pohjalta, voin kuitenkin todeta, että useimmat pikalainoista otetaan alku- eikä loppuviikosta. Mielestäni pikalaina on keino päästä viikosta läpi - hankkia lapsille ruokaa, maksaa sähkölasku ja hoitaa vuokrarästit.

Vaikka velkaantuminen on nykypäivän nuorille, vanhuksille ja keski-ikäisille täysin arkipäiväinen ilmiö, ei lainaa tule ottaa suinpäin. Pikalaina saattaa aiheuttaa taloudellisia ja sosiaalisia haittoja, mutta lisätutkimukset olisivat yhä tarpeen.

Pikalainan hakeminen

Pikalainan hakeminen käy kätevästi suoraan netissä. Ensin sinun tulee tunnistautua valitsemaasi pikalainapalveluun ja varmistaa henkilöllisyytesi. Tämän jälkeen voit edetä itse lainahakemuksen täyttämiseen ja summan valitsemiseen. Tässä vaiheessa sinulla täytyy olla kirkkaana mielessä, miksi lainaa otat ja mitä meinaat sillä tehdä. Vippifirma ei sitä sinulta kuitenkaan kysy.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen voit lähettää sen hyväksyttäväksi. Tavallisesti saat rahoittajalta vielä sähköpostin tai tekstiviestin, johon vastaamalla varmennat ymmärtäneesi lainaehdot. Pikalainan myöntämisen jälkeen rahojen siirtäminen kestää muutamasta minuutista muutamaan päivään.

Maksuhäiriö

Suurin pelko meille monelle on maksuhäiriön saaminen: Maksuhäiriömerkintä saattaa syntyä, kun velkasi ovat pitkään maksamatta. Merkintä saattaa vaikeuttaa elämääsi merkittävästi, sillä esimerkiksi asuntolainojen, vuokra-asuntojen, luottokorttien ja pikalainan saaminen vaikeutuvat tai muuttuvat mahdottomiksi. Vaikka maksuhäiriömerkinnällä ei suoranaisesti ole yhteyttä työnhakuun. Maksamatta jätetty pikalaina voikin muuttua merkinnäksi Luottorekisterissä, jos et pidä raha-asioistasi hyvää huolta.